Tunnethan oivan?

 

 

 

 

Onko toimitilasi Oivallisessa kunnosa?

Kehitämme palveluitamme jatkuvasti ja kesällä 2013 suunnittelimme yhteistyössä nykyisten asiakkaidemme kanssa uuden "oivallisen"  siivous- ja puhdistussuunnitelman jota henkilökuntamme on perinteisen siivoustyöohjeiden lisäksi koulutettu noudattamaan.  Oivasuunnitelmat  laaditaan erikseen jokaisen kohteen tarpeet huomioon ottaen. Tähän mennessä olemme saaneet paljon positiivista palautetta suunnitelmien sekä toteutuksen osalta.

 

" No niin, Hieno homma! Nyt sopii tarkastajien tulla käymään! "

 

 

Yleistä Oivasta

Oiva on elintarvikevalvonnan tarkastustietojen julkistamisjärjestelmä, jota koordinoi Elintarviketurvallisuusvirasto Evira. Kuntien elintarvikevalvojat tekevät tarkastuksia nykyisen valvontasuunnitelman mukaisesti. Raportteja julkistetaan sitä mukaa, kun kuntien elintarvikevalvojat tekevät tarkastuksia. Oivassa arvioidaan hymynaamoin yrityksen elintarviketurvallisuutta, kuten elintarvikehygieniaa ja tuoteturvallisuutta. Parhaimman hymyn saamiseen edellytetään lain noudattamista. Aina, kun Oiva hymyilee, elintarviketurvallisuus on kuluttajan kannalta yrityksessä hyvää.

 

Oiva yhtenäistää tarkastuskäytäntöjä, koska elintarvikevalvojat ympäri Suomen tekevät tarkastuksia samojen Oiva-arviointiohjeiden perusteella. Tarkastuksista tulee kohdennetumpia sekä nopeampia ja riskiperusteinen tarkastaminen korostuu. Tarkastukset tehdään myös pääsääntöisesti ennalta ilmoittamatta. Yrityksissä tarkastettavat asiat eivät Oivan mukaisten tarkastusten myötä muutu. Valvontatietojen julkaisemisella pyritään lisäämään valvonnan läpinäkyvyyttä sekä tuomaan elintarvikevalvonnan tarkastustulokset kuluttajan käyttöön. Tavoitteena on myös lisätä elintarvikevalvonnan tunnettavuutta ja vaikuttavuutta. Oiva kannustaa yrityksiä pitämään huolta elintarvikehygieniasta ja tuotteiden turvallisuudesta. Yrityksille avautuu myös mahdollisuus kertoa kuluttajalle omasta toiminnastaan.

 

Valvontatietojen julkaisemisella pyritään lisäämään valvonnan läpinäkyvyyttä sekä tuomaan elintarvikevalvonnan tarkastustulokset kuluttajan käyttöön. Tavoitteena on myös lisätä elintarvikevalvonnan tunnettavuutta ja vaikuttavuutta. Oiva kannustaa yrityksiä pitämään huolta elintarvikehygieniasta ja tuotteiden turvallisuudesta. Yrityksille avautuu myös mahdollisuus kertoa kuluttajalle omasta toiminnastaan.

 

 

Oivassa mukana

Oiva laajenee vaiheittain kaikkiin elintarvikealan yrityksiin vuoteen 2015 mennessä. Toukokuussa 2013 alkaneessa ensimmäisessä vaiheessa mukana ovat elintarvikemyymälöistä kaikenkokoiset ruokakaupat ja kioskit. Tarjoilupaikoista mukana ovat ravintolat, kahvilat, grillit, pikaruokapaikat, pubit, lounasravintolat ja suurkeittiöt. Tässä vaiheessa mukana eivät ole esimerkiksi Alkon myymälät, ulkomyynti, myyntiautot eikä etämyynti kuten internet- ja suoramyynti. 

 

http://www.oivahymy.fi/portal/fi/

 
MSM-PALVELUT OY
PL 133, 01301 Vantaa
info(at)msmpalvelut.fi
puh 040-5500 269
 
y-tunnus: 2284433-5